Een duurzaam concept


Met de willis building realiseren we een bijzonder duurzaam gebouw in een inspirerende omgeving.

De ecologische footprint zo klein mogelijk houden kan op verschillende manieren. VooreerstĀ  nemen we de footprint challenge zeer letterlijk en gebruiken we geen schaarse grond oppervlakte voor het parkeren van wagens. Wij hebben het gebouw voorzien van een ondergrondse parking voor 25 wagens, daarnaast parkeren onze medewerkers op een aanpalende collectieve parking op het innovatiepark.

De meest duurzame energie is de energie die men niet verbruikt. Vandaar is de willis building voorzien van LED verlichting, ventilatie met warmterecuperatie, laag energie klimaatplafonds om te koelen en te verwarmen en de nodige isolatie in bouw en glas. Zodoende kunnen we spreken van een uiterst lage energiegebruiker! De energie die we nodig hebben halen we uit de grond aan de hand van een Koude Warmte Opslag systeem (KWO)

De KWO in combinatie met een Geothermische warmtepomp zorgt voor een NUL uitstoot. Er zullen dus geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. De nodigeĀ  elektriciteit zullen we opwekken met PV panelen.

Community model


De Belcotec en Clevr medewerkers zijn de permante bewoners van de willis building maar niet de enige. Het gebouw is voorzien van voldoende open- en polyvalente ruimtes om zijn rol als community gebouw waar te maken. Met KU Leuven en Thomas More als naaste buren zal de technische conceptroom ook door hen kunnen worden gebruikt om systemen te testen en te optimaliseren.

Design & Techniek


Een herkenbaar innovatiecentrum

Inspirerende omgeving


De willis building is het eerste gebouw op het Innovatiepark in Geel en is bijgevolg de eerste ambassadeur van het park. Door ons op het innovatiepark te vestigen verplichten we zowel onszelf als bedrijf alsook onze medewerkers om aan Innovatie te doen. Dit in samenwerking met zowel de onderwijsinstellingen op de aanpalende campus, met collega bedrijven als met de kenniscentra die zich op termijn zullen verbinden met het innovatiepark.

Kom het met eigen ogen zien!